دیروز توفیق داشتم که در جلسه سخنرانی خانم جن ریچاردز که رئیس قسمت کتابخانه‌های عمومی ایفلا و نیز مدیر کتابخانه‌های مرکزی غرب استرالیا هستند حضور داشته باشم. ایده‌های نوآورانه برخی کتابخانه ها از سرتاسر دنیا را در سخنرانی خود اشاره کردند که اینجا می‌آورم:

1. کتابخانه ای در فیلادلفیا که سوادآموزی را در یک آشپزخانه بزرگ و در قالب آشپزی آموزش می‌دهد. فراگیران، خواندن را از طریق خواندن دستورهای آشپزی و اطلاعات تغذیه‌ای و ریاضیات را با اندازه‌گیری مقدار و حجم مواد غذایی می‌آموزند.

2. کتابخانه‌ای در نیوزیلند که آموزش مهارت‌های سواد دیجیتالی (از آموزش کامپیوتر گرفته تا اینترنت و ایمیل و کار با گوشی‌های هوشمند) را به افراد محروم جامعه به طور جدی دنبال می‌کند.

3. کتابخانه‌ای در دانمارک که 24 ساعته و 7 روز هفته باز است. افراد می‌توانند با کارت عضویت خود و بدون حضور کتابداران وارد کتابخانه شده و از آن حتی برای استراحت استفاده کنند.

4. یک کتابخانه کوچک روستایی در استرالیا به همه اعضایش کلید کتابخانه را داده است که بدون حضور کتابدار نیز بتوانند از اینترنت و فتوکپی و امانت کتاب استفاده کنند. این کتابخانه در یک مرکز دورافتاده است و برخی اعضایش باید سی کیلومتر راه بپیمایند تا به آن دست یابند. قبلا فقط روزهای چهارشنبه به مدت 4 و نیم ساعت باز بود اما حال افراد می‌توانند 24 ساعته از آن استفاده کنند.

5. کتابخانه‌های سلف سرویس در ایستگاه‌های متروی هنگ کنگ که افراد می‌توانند با کارت کتابخانه خود به طور خودکار از سیصد کتابی که در ویترین است امانت بگیرند و در ایستگاههای دیگر بازگردانند. نمونه چنین کتابخانه‌ای در بیمارستانی انگلیسی نیز هست و جالب است که در فهرست وسایلی که به بیماران داده می‌شود تا همراه خود بیاورند نوشته شده کارت کتابخانه فراموش نشود!

 

از برنامه سخنرانی جن ریچاردز، رئیس بخش کتابخانه‌های عمومی ایفلا

کتابخانه ,کتابخانه‌های ,افراد ,آموزش ,کتابخانه‌ای ,نیز ,کتابخانه‌ای در ,که در ,افراد می‌توانند ,استفاده کنند ,را در ,کتابخانه‌های عمومی ایفلا

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


قهوه خانه سنتي Indianapolis Colts NFL Jerseys In Cheap Price, Save More! تابستونی Laura اشراق 16543461 noorerssam Frank's page چاهستان کجاست و چه ویژگی های دارد؟ تخفیف